Новости

Держветслужба України підсумувала результати роботи за 2011 рік

Держветслужба України підсумувала результати роботи за 2011 рік

Сьогодні, 14 лютого, відбулося розширене засідання колегії Державної ветеринарної служби України за підсумками роботи служби в 2011 році. Першочергова увага відомства минулого року була спрямована на запобігання розповсюдження збудників інфекційних хвороб тварин, гармонізації вітчизняного законодавства до європейського та контроль за безпечністю продуктів харчування. Як зазначив Голова Держветфітослужби Іван Бісюк, головне завдання служби - забезпечення стабільної епізоотичної ситуації у країні є запорукою здоров'я нації.

"На колегії ми обговорили всі недоліки, які існували в минулому році та шляхи їх усунення в поточному. Ми завжди на засіданнях колегії підходимо самокритично до своєї діяльності, тим більше, якщо це підсумкова річна колегія.

Також керівник служби відзначив на засіданні колегії, що 2011 року розпочалось реформування компетентного органу в сфері контролю за безпечністю та якістю харчової продукції. У зв'язку з цим, держоргану було передано ряд додаткових повноважень і функції від інших центральних органів виконавчої влади.

"Напрямків роботи стало набагато більше, але реформування служби стало важливим кроком до впровадження європейських і світових стандартів в Україні. Тож наразі ми відпрацьовуємо нові ефективніші підходи до роботи", - зауважив Голова Держветфітослужби.

Окрім того, більш детального перегляду потребують питання належного фінансування галузі та розподілення коштів.

Також Міністр наголосив на важливості боротьби з контрабандою та дав завдання Держветфітослужбі посилити боротьбу з нелегальним обігом продукції задля убезпечення продовольчого ринку країни.

У роботі колегії взяли участь керівники головних управлінь ветеринарної медицини областей, начальники обласних управлінь ветеринарної міліції, директори лабораторій, начальники обласних лікарень, декани ветеринарних факультетів ВНЗ, керівники регіональних служб ветеринарно-санітарного контролю на кордоні і транспорті та інших.

Джерело: Держветфітослужба

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.