Новости

Україна не пускатиме білоруське мясо до з’ясування всіх обставин щодо АЧС

Україна не пускатиме білоруське мясо до з’ясування всіх обставин щодо АЧС

На сьогодні з метою забезпечення недопущення африканської чуми свиней на територію нашої держави, ввезення до України з Білорусі сприятливих до АЧС тварин, продуктів та сировини з них тимчасово призупинено. Про це сьогодні, 1 березня, у рамках брифінгу ІА RegioNews повідомив Перший заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та перший заступник Головного державного інспектора ветеринарної медицини України Володимир Горжеєв.

Як повідомив Володимир Горжеєв, передумовою до введення заборони став випадок вилучення та масового знищення свинопоголів’я у селі Незнаново Новогрудського району Гродненської області Республіки Білорусь, який було зафіксовано 16 лютого цього року.

«Білоруська сторона повідомила, що цей випадок пов'язаний з проведенням місцевого навчання з 16 до 18 лютого. Втім, як відомо, там і зараз продовжуються дії місцевої влади та ветеринарних служб. Окрім того, населенню були роздані приписи, щодо незабою поголів’я та попередження ветслужб при виявленні симптомів АЧС. Це і викликало занепокоєння української сторони», - повідомив Володимир Горжеєв.

Питання африканської чуми свиней має величезне значення, аадже якщо вірус буде занесено на територію нашої держави, все поголів’я у регіоні, де буде виявлено збудника, доведеться знищити методом спалювання.

«Україна є аграрною державою, яка має величезний потенціал щодо вирощування та експорту зернових. При виявленні на нашій території вірусу, постраждає не лише галузь свинарства, а й експортний потенціал та імідж всієї держави на зовнішньому ринку. Саме тому Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України було прийнято рішення тимчасово призупинити завезення цієї продукції до нашої держави до з’ясування обставин», - зазначив Володимир Горжеєв.

Джерело: RegioNews

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.