Новости

9 найпоширеніших причин занепаду сил

9 найпоширеніших причин занепаду сил

Відчуття надмірної втоми може виникати у кожного. Зазвичай такий стан спричинений різноманітними факторами: як побутовими, так і пов’язаними з різними захворюваннями. У більшості випадків втому можна усунути шляхом зміни способу життя та дієти. Втім важливо розуміти потенційні причини виникнення проблеми занепаду сил. Ми оглянули найважливіші з них.

Брак поживних речовин

Зазвичай щоденне відчуття виснаження пов’язане з дефіцитом поживних речовин. На почуття втоми може впливати брак вітамінів групи В, С, D, а також мінералів: заліза, магнію тощо. Діагностувати дефіцит поживних речовин можна через спеціальні клінічні аналізи. Рекомендується разом із лікарем визначити шляхи подолання проблеми шляхом підбору правильної дієти, а також вживання харчових добавок. Наприклад, вітамін C-500 Calcium Ascorbate від Now Foods є органічною формою аскорбінової кислоти, яка дбає про імунітет та забезпечує антиоксидантний захист організму.

Нестача якісного сну

Для підтримки здоров’я дуже важливе значення має достатня кількість сну. На жаль, сучасний темп життя не завжди забезпечує потреби організму в цьому питанні. Втім саме під час сну відбувається низка важливих процесів, в тому числі відновлення та регенерація клітин. Саме це забезпечує відчуття бадьорості вранці.

Загалом рекомендується приділяти сну не менше 7-8 годин. Втім доволі часто виникає проблема безсоння — труднощі з засипанням. Зазвичай вони можуть бути пов’язані з різними факторами, в тому числі психологічним стресом, захворюваннями, некомфортними умовами у тощо. Щоб протидіяти безсонню, рекомендується дотримуватись режиму дня, багато часу проводити на свіжому повітрі, мати регулярну фізичну активність тощо.

Стрес

Короткочасний стрес є нормальним явищем, втім хронічний призводить до втоми та відчуття виснаження. Він небезпечний тим, що може викликати структурні та функціональні зміни у мозку. Для протидії хронічному стресу рекомендується за можливості усунути всі тригери, а також практикувати різноманітні методи релаксації, проводити достатню кількість часу на природі, а також за необхідності звернутись за професійною допомогою до спеціаліста.

Проблеми зі здоров’ям

Якщо ви постійно відчуваєте втому, вам необхідно звернутись до лікаря, щоб перевірити стан здоров’я. Така проблема може бути симптомом багатьох захворювань, в тому числі гіпотиреозу, онкології, діабету, тривожних розладів тощо. Відчуття виснаженості на постійній основі не є нормальним станом. Тому важливо своєчасно виявити проблему та відшукати оптимальні шляхи її подолання.

Неправильно підібраний раціон

Зазвичай невірно підібраний раціон стає причиною браку сил. Річ у тім, що нестача поживних речовин впливає й на енергію організму. Саме тому важливо правильно харчуватись, надаючи перевагу свіжим овочам, фруктам, цільнозерновим та молочним продуктам. Варто враховувати й потребу організму у корисних жирах та білках. Натомість треба обмежити споживання жирних та гострих продуктів, солоних страв, трансжирів, цукру та оброблених продуктів.

Споживання великої кількості кофеїну

Реклама запевняє нас в тому, що кава та інші енергетичні напої підвищують енергію. Насправді надмірне їх споживання стає причиною виникнення втоми. Зазвичай це пов’язано із тим, що велика кількість кофеїну порушує цикл сну. Саме тому рекомендується надавати перевагу зеленому чаю та іншим безкофеїновим напоям.

Надмірна вага

Зайві кілограми доволі часто провокують брак сил. Ожиріння викликає відчуття денної сонливості. Тому важливо підтримувати оптимальну масу тіла, яка забезпечить нормальний рівень енергії та чудове самопочуття.

Дегідратація організму

Нестача води в організмі — ще одна причина зниження рівня енергії та концентрації. Тож важливо щодня вживати достатню кількість рідини. Скільки саме? Кожна людина має індивідуальні потреби у гідратації, які залежать від віку, статі, ваги, рівня активності тощо.

Інші причини нестачі енергії

Втому провокує чимало факторів. Виснаження може виникати внаслідок залежності від алкоголю або наркотиків. Також негативно позначається на здоров’ї й постійне паління.

Призвести до втоми може й позмінна робота, яка нерідко спричиняє порушення сну. Малорухливий спосіб життя також негативно позначається на запасі енергії в організмі. Втім нерідко втома пов’язана зі вживанням певних ліків: наприклад, стероїдів або антидепресантів.

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.