Новости

Безпечна прогулянка з собакою - це яка?

Безпечна прогулянка з собакою - це яка?

Основою безпечної прогулянки є безпека при виборі якісної амуніції та обраних ветеринарних засобів. До чого це? Давайте розберемо по частинах.

Вибираючи повідок для свого вихованця, багатьох цікавить рулетки для собак, яка є досить зручною у використанні. Існує кілька моделей зі своїми особливостями. Важливо не тільки правильно вибрати, але вміти нею користуватися.

Що таке рулетка для собак ?

Зовні рулетка має невеликий пластиковий корпус, який оснащений ручкою, кнопкою і засувкою-фіксатором. Якщо заглянути всередину, щоб зрозуміти, як влаштована рулетка для собак, то можна побачити там барабан, на які намотаний повідок. У центрі розташована пружина в вигляді стрічки, яка стискається / розтискається в залежності від дії. Від неї залежить тривалість використання пристрою, оскільки після її пошкодження рулетка не буде працювати. Під час прогулянки такий повідець завжди знаходиться в натягу, що забезпечує хороший контроль.

Сучасна рулетка для дрібних і великих порід собак здатна виконувати такі функції:

  • Використання виробу виключає необхідність вручну натягувати і змотувати повідок.
    Оскільки рулетка не провисає, тварина отримує більше свободи для рухів.

  • Щоб контролювати поведінку вихованця і вберегти його від конфліктів з іншими собаками, необхідно утримувати тварину на безпечній відстані. Для цього є функція короткочасної зупинки.

  • Довготривала зупинка допоможе навчити тварину виконувати команду «Поруч».

  • У деяких моделей є функція повернення вихованця. Для її використання необхідно витягнути руку в напрямку собаки, натиснути на кнопку гальмування, а після притягнути тварину до себе.

При прогулянці з улюбленцем потрібно не забувати і про внутрішню безпеку собаки. А саме потрібно своєчасно захищати від бліх та кліщів, оскільки вони є переносниками небезпечних захворювань для чотирилапих.

Захист від кліщів під час прогулянки

Які саме засоби від бліх та кліщів використовувати під час прогулянки? Якщо Ви прогулюєтеся на території, де багато трави та дерев, або біля лісу чи парку потрібно своєчасно давати таблетку від бліх та кліщів (наприклад, Simparica, NexGard, Bravecto) залежно від терміну дії обраного препарату, або крапати краплями, а також додатково обробляти лапи та живіт спреєм (наприклад, Bolfo, Frontline), щоб улюбленець не приніс додому кліща на собі. Також спреї та краплі (Effitix, Advantix, Palladium) додатково захищають від комарів, оскільки вони є переносниками небезпечного захворювання дирофіляріозу, яке несе небезпеку не лише для тварин, а й для людей.

Зробимо висновки, що для безпечної прогулянки необхідно обрати якісну амуніцію, а саме ошийник чи шлею, рулетку чи повідок, а також обрати якісний препарат для захисту від паразитів, особливо в теплу пору року. Все це можна обрати в інтернет магазині JustZoo, де представлений широкий асортимент за доступною ціною від офіційних представників.

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.