Рамикол от Ветсинтез: Инструкция по применению

Рамикол (Ветсинтез)

Інгредієнти: Колістина сульфат, Спирамицина адипинат

Застосування: Оральне

Тип препарату: Антибіотик

Опис


Порошок від білого до жовтувато-коричневого кольору зі специфічним запахом.

Склад

1 г препарату містить діючі речовини:

спіраміціну адипінат – 1 300 000 МО;

колістину сульфат -1000 000 МО.

Допоміжні речовини: кислота лимонна, сорбіт.

Фармакологічні властивості


АТС vet класифікаційний код QJ01 – антибактеріальні ветеринарні препарати для системного застосування.

Рамікол – комбінований препарат, який містить два антибіотики.

Спіраміцин є бактеріостатичним антибіотиком, який належить до групи макролідів. Він пригнічує синтез протеїнів, зв’язуючись з 50S-рибосомальною субодиницею рибосом бактерій. Крім того, спіраміцин інгібує адгезію бактерій до епітеліальних клітин (особливо грампозитивних коків, таких як Staphylococcus та Streptococcus spp.), та стимулює фагоцитарні властивості багатоядерних нейтрофілів. Спіраміцин діє проти грампозитивних бактерій та мікоплазм, а також проти деяких грамнегативних бактерій (Staphylococcus spp., Pasteurella spp., Streptococcus spp., Enterococcus spp., Neisseria intracelularis, Listeria monocytogenes, Corynebacterium diphteriae, Mycoplasma spp., Clostridium spp., Bacteroides spp., Haemophilus spp., Treponema pallidum, Brucella spp., Treponema microdentium, Leptospira icterohemorragiae, Rickettsia spp.).

Колістин є поліпептидним антибіотиком, який належить до групи поліміксинів.  Діє  бактеріостатично та бактерицидно проти грамнегативних бактерій (E.сoli, Salmonella spp., Shigella spp., Pseudomonas aeroginosa, Klebsiella pneumoniae). Комбінація антибіотиків спіраміцину та колістіну, що входять до складу препарату,  забезпечує  широкий спектр антибактеріальної дії щодо мікоплазм, грампозитивних бактерій: Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Clostridium spp., Diplococcus pneumoniae; грамнегативних бактерій: Brucella spp., Neisseria spp., Mycoplasma  spp., Bordetella bronchiseptica, Haemophilus spp., Ornithobacterium rhinotracheale, а так само протозоонозів: Toxoplasma spp., Treponema hyodysenae.

Після перорального застосування спіраміцин швидко всмоктується з травного каналу та розподіляється в тканинах, має добру внутрішньоклітинну проникність. Найвища концентрація спіраміцину виявляється у легенях, селезінці, нирках, печінці та кістках. Спіраміцин проникає крізь плацентарний бар’єр та виявлять його в молоці. Спіраміцин незначно та повільно піддається метаболізму в печінці, шляхом гідролізу в неоспіраміцин. Близько 80% заданої дози виводиться  з жовчю та молоком.

Колістин погано абсорбується в травному каналі, виділяється з фекаліями.
 
Застосування

Лікування свиней, телят (з нерозвиненими передшлунками), ягнят (з нерозвиненими передшлунками), козенят (з нерозвиненими передшлунками) та свійської птиці (бройлери і ремонтний молодняк, індики) при захворюваннях органів дихання та травного каналу, що спричинені мікроорганізмами, чутливими до спіраміцину та колістіну.

Дозування

Перорально з питною водою або кормом у дозі:

свійська птиця (бройлери і ремонтний молодняк, індики): віком до 4-тижнів – 0,25 г препарату на 1 л питної води протягом 3-5 діб, старше 4 тижнів – 0,5 г препарату на 1 л питної води протягом 3-5 діб, або 0,6 -1,15 г препарату  на 10 кг маси тіла протягом 3-5 діб;

свині – 0,5 г препарату на 10 кг маси тіла протягом 3-5 діб щодобово. Залежно від важкості захворювання дозу препарату можна збільшити до 1,0 г препарату на 10 кг масі тіла щодобово;

телята, ягнята та козенята (з нерозвиненими передшлунками) – 0,5 г препарату на 10 кг маси тіла протягом 3-5 діб щодобово. Залежно від важкості захворювання дозу препарату можна збільшити до 1,0 г препарату на 10 кг масі тіла щодобово

У період лікування тварини повинні отримувати тільки воду, що містить препарат.

Для приготування розчину необхідну кількість препарату насипають в невеликі ємкості, безперервно помішуючи, наливають питну воду. Приготований у такий спосіб концентрат (препарат: вода питна – 1:20) зразу ж додається до необхідної кількості питної води відповідно до норм дачі води для окремих вікових категорій птахів. Щодня готують свіжий розчин препарату. Термін придатності після розчинення: після змішування препарату з кормом – 24 – 36 годин; за розчинення у воді – 12 годин.

Протипоказання


Підвищена чутливість до спіраміцину та колістину, а також тваринам із захворюваннями нирок.

Не застосовувати курям–несучкам, яйця яких використовують для споживання людьми.

Не застосовувати жуйним тваринам з функціонально розвинутими передшлунками.
 
Застереження

При роботі слід дотримуватися загальних правил особистої гігієни та техніки безпеки, передбачених за роботи з лікарськими засобами. Всі роботи слід проводити з використанням спецодягу і засобів індивідуального захисту. Після випадкового попадання препарату на шкіру або слизові оболонки його необхідно негайно змити струменем проточної води. Після попадання лікарського препарату в очі слід промити їх великою кількістю проточної води і звернутися до лікаря.

Забій тварин та птиці на м’ясо дозволяють через 14 діб (телята, бройлери і ремонтний молодняк, індики) після останнього застосування препарату. Отримане, до зазначеного терміну, м’ясо та яйця утилізують або згодовують непродуктивним тваринам, залежно від висновку лікаря ветеринарної медицини.
 
Форма випуску

Пакети з алюмінізованої поліетиленової плівки по 1,2, 5, 10, 20, 50,100 г.

Пакети  з алюмінізованої поліетиленової плівки  по 0,5 та 1кг.

Зберігання


Сухе темне, недоступне для дітей місце при температурі від 5 до 25 °С.

Термін придатності
– 2 роки з дати виробництва.

Для застосування у ветеринарній медицині!

Рамикол
Прочитать/оставить отзыв о ветеринарном препарате Рамикол

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.