Сексинон от АгроZooВет O.L.KAR.: Инструкция по применению

Сексинон (АгроZooВет O.L.KAR.)

Опис

Безбарвна або жовтувата прозора масляниста рідина із специфічним запахом. Допускається наявність осаду.

Склад

1 мл препарату містить діючу речовину:

мегестролу ацетат-5 мг;

допоміжні речовини: поліетиленгліколь.

Фармакологічні властивості


Мегестролу ацетат – синтетичний прогестаген, впливає на гіпоталамо-гіпофізарну систему тварини і блокує виділення гонадотропних гормонів (фолікуло-стимулюючого та лютеїнізуючого). При нестачі цих гормонів у крові затримується дозрівання фолікулів в яєчниках самок, а у самців блокується синтез тестостерону, внаслідок чого припиняється тічка та статевий потяг у тварин. У кобелів знижує статеву активність та пов’язану з нею поведінку.

Механізм дії мегестролу ацетату має дві основні дії на організм: антигонадотропна дія проявляється в пригніченні секреції гонадотропних гормонів та затриманні овуляції, яка клінічно є наслідком затримання тічки; прогестагенна дія - проявляється у прямому впливі на ендометрій матки, який призводить її в секреторну фазу, що пригальмовує імплантацію зародка, посилюючи контрацептивні властивості препарату.

Застосування

Перорально для собак з метою попередження або припинення тічки, попередження небажаної вагітності у самок, а також для пригнічення статевого потягу у кобелів.

Дозування


Перорально з кормом або примусово безпосередньо на корінь язика:

сукам:

-  для попередження тічки – 1 мл препарату на 10 кг маси тіла, один раз на 14 діб. Після припинення застосування препарату тічка настає через 21 добу;

-  для припинення тічки – по 1 мл препарату на 10 кг маси тіла, протягом 7 діб (з моменту прояву ознак статевого збудження);

-  як контрацептив – 2 мл препарату на 5 кг маси тіла, щоденно протягом 2 діб після спаровування.

кобелям:

-  для заспокоєння при статевому збудженні – 1 мл препарату на 10 кг маси тіла, щоденно протягом 5 діб.

Протипоказання


Не застосовувати препарат при захворюваннях сечостатевої системи, пухлинах, нестатевозрілим, вагітним та лактуючим тваринам. Не рекомендується застосовувати препарат, якщо після настання тічки пройшло більше 3 діб та молодняку тварин в першу тічку через труднощі визначення початку циклу.

Застереження


При тривалому використанні препарату можлива зміна характеру, розвиток молочних залоз, збільшення апетиту і пов’язане з цим збільшення маси тіла тварини.

Форма випуску

По 1; 2; 4 мл у полімерні ампули та/або флакони або скляні флакони з корком крапельницею.

Зберігання


В оригінальному упакуванні виробника у сухому, темному, недоступному для дітей і тварин місці за температури від 5ºС до 25ºС.

Не зберігати разом з харчовими продуктами.

Термін придатності - 3 роки. 

Сексинон
Прочитать/оставить отзыв о ветеринарном препарате Сексинон

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.