Новокаин от Артериум: Инструкция по применению

Новокаин (Артериум)

Опис

Прозора безбарвна рідина без запаху.

Склад

100 мл препарату містить діючу речовину:

новокаїн  0,5 г.

Допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Фармакологічні властивості

Новокаїн має місцевоанестезуючу дію, зменшує утворення ацетилхоліну та знижує збудливість периферичних холінреактивних систем; блокує вегетативні ганглії, зменшує судоми гладких м\'язів, понижує збудливість м\'язів серця, моторних ділянок кори головного мозку. Новокаїн малотоксичний для тварин.

Застосування

Для місцевої анестезії тварин при незаразних захворюваннях органів черевної порожнини (виразка шлунку, атонія з тимпанією передшлунків, кольки, механічна непрохідність кишечника, травматичний перитоніт, ретикулоперитоніт) та для блокади черевних нервів; захворюваннях органів дихання (бронхопневмонія, катаральна пневмонія, гіперемія та набряк легень); в офтальмології при кератиті, кератокон’юктивіті, періодичному запаленні очей у коней (підочкоямкова блокада); випадінні матки та піхви, затримці посліду, маститі. А також для профілактики і лікування тварин при ревматичному запаленні копит,  захворюваннях суглобів ревматичного походження, грануляційних ранах, виразках, нориці, міозиті; як десенсибілізуючий та антитоксичний засіб при анафілаксії, астмі, кровоплямистій хворобі коней (внутрішньовенне), як розчинник пеніциліну та інших антибіотиків з метою пролонгації їх дії.

Дозування

Для короткої новокаїнової блокади нервів вим\'я (за Логвіновим) у надвим\'яний простір ураженої чверті вводять 150-200 мл 0,5% розчину новокаїну.

Для блокади зовнішнього соромітного нерва (за Башкіровим) у рихлу клітковину між великим і малим поперековими м\'язами відповідної сторони вводять 80-100 мл 0,5% розчину новокаїну.

Для паранефральної блокади (за Вишневським) препарат вводять в навколониркову клітковину.

Дози та способи введення препарату залежать від мети застосування (можливе інфільтрування розчину в тканини, в місце проходження нерву, внутрішньовенно або внутрішньоартеріально). Також можливе використання препарату як розчинника для сухих форм антибіотиків.

Максимальні разові дози розчину новокаїну 0,5% для ін’єкцій в мл на 1 тварину:

коні - 400-500;

велика рогата худоба - 300-400;

кози, вівці, свині - 100-150;

собаки - 60-100.

Перед введенням розчин препарату підігрівають до температури тіла тварини.

Внутрішньовенно препарат вводити повільно.

Протипоказання

Гіпотензія, гнійні процеси в місці введення.

Застереження

При застосуванні розчину новокаїну можливі алергічні реакції у вигляді ідіосинкразії.

Внутрішньовенні ін\'єкції препарату в максимальних дозах викликають збудження, а внутрішньоартеріальні — гальмування кори головного мозку.

Препарат несумісний з танідами, лугами, окиснювачами, солями важких металів, гексаметилентетраміном (уротропіном), сульфаніламідами. Сульфаніламіди послаблюють анестезуючу дію новокаїну.

Форма випуску


Ампули по 5 мл.

Зберігання

Зберігати в захищеному від світла та  недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С.

Термін придатності препарату - 3 роки. 

Новокаин
Прочитать/оставить отзыв о ветеринарном препарате Новокаин

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.