Новости

Кращі тоненькі книжки для малюків

Кращі тоненькі книжки для малюків

Одного разу перед батьками постає питання, на який дуже складно дати однозначну відповідь: «Як навчити дитину любити книги»? У всіх, звичайно, свої рецепти. Один з них — згадати, які книги з задоволенням в молодшому віці читали самі батьки.

У багатьох з нас знайдеться пухкенька стопка тоненьких книжок, може бути, злегка пошарпаних по кутах, расшатавшихся на скріпках від частого читання, але дбайливо збережених з дитинства. Чарівне різноманітність казок різних народів в ілюстраціях Васнецова і Конашевича.

З дітками також можна пограти онлайн на компьютері, треба щоб малеча звикала до сучасності.


Магазинні полиці рясніють різноманітними сучасними виданнями: інтерактивними або виконаними з безпечних матеріалів, зі звуковими елементами або іграми. Текст у них часто дано в скороченні або переказі — він дозволяє втягнутися, але не більше, хоча грати з цими книгами весело і цікаво. Приємно мати вдома і гарний, «доросле» видання казок в твердій палітурці: збірник класичних історій з улюбленими або ж абсолютно новаторськими ілюстраціями.

Але у тонких книжок для малюків є свій шарм, і воно не тільки в практичності. Тоненьку книжку зручно взяти з собою в дорогу або в поліклініку, її можна дати дитині в руки — і вона не викличе у нього відчуття «тяжкості», складності. Кожна книжка — окрема, закінчена маленька історія, багато радянські художники ілюстрували їх цілком, оформляли рамки, віньєтки, обидві сторони обкладинки.

Якісне перевидання класичних дитячих «книжок-маляток» повторює ілюстрації і розташування тексту — наче заглядаєш в минуле. Але якщо взяти книгу в руки, помітно, наскільки вища сьогодні якість друку, щільність паперу, наскільки довговічніше ця тоненька книжечка.

Одне з провідних видавництв, що дають друге життя добре знайомих казок і розповідей, видавництво «Мелік-Пашаєв». Тонкі і витончені, книги видавництва відрізняються чудовою поліграфією — малюнки визнаних вітчизняних ілюстраторів, виконані на крейдованому папері, сповнені чистими квітами і чітко вивіреними лініями. У кожній книжці — повний, без скорочень і елементів переказу, класичний текст.

У серію «Камінчики» ВД Мещерякова увійшли тексти, що давно стали класикою російської та зарубіжної дитячої літератури. Прикрашають їх чудові малюнки визнаних художників-ілюстраторів: Євгенія Рачева, Світозара Острова, Петра Багіна, Бориса Дехтерева. Легкі і компактні книжки, надруковані на цупкому і легкої офсетному папері, зручно брати з собою в дорогу і на прогулянку, щоб читати їх разом з малюком на лавці в парку, у потязі або машині.

Видавництво «Нигма» радує нас перевиданням зарубіжних казок і оповідань з ілюстраціями Петра Рєпкіна, а у «Махаона» є серія «Веселі книжки»: під кожною обкладинкою не більше двох-трьох оповідань з ілюстраціями на всю сторінку.

У серію «Улюблена мамина книжка» видавництва «Мова» теж входять тільки найкращі, перевірені часом казки. «Теремок», «Сестриця Оленка та братик Іванко» та інші — вони обов'язково полюбятся дітям. Лосенята, щуки, леви здаються справжніми, і зовсім не обов'язково замикати їх у важкі тверді обкладинки.

Саме книжок про тварин з напрочуд живими ілюстраціями Чарущина присвячена серія «Чарушинские звірята». Кожен розповідь займає окрему книжечку, і її хочеться перечитувати і розглядати знову і знову. Нехай дитина вибере найулюбленішу: про жителів пісків, їжачків, ведмедиків, зайців...


Кішки — особлива любов багатьох маленьких читачів. Білі, руді, в смужку. Кіт царствений, кіт учений, а іноді і підступний: стережися, мишка! Пам'ятайте книгу з дитячими пісеньками і потешками «Котик-коток», що вийшла у видавництві «Малюк» в 1975 році? У 2014 вона знову повернулася на прилавки. Сама книжка ця — у формі вусатого домашнього улюбленця, всередині — самі різні, промовисті, дотепні коти і кішки кисті Аліси Порет. Як можна встояти?

З раннього дитинства ці видання прищеплюють любов до книг, розвивають смак і на все життя залишаються в пам'яті, адже і вони створені з любов'ю та турботою до маленьким читачам. Коли поєднуються хороша поліграфія, великий чіткий шрифт, чудові картинки і невисока ціна, можна легко зібрати цілу дитячу колекцію. І у ваших дітей теж з'явиться чарочка улюблених тонких книжок.

Источник новости:

Новые препараты
Гальмолакт
Гальмолакт (Бровафарма)

Ветеринарный препарат Гальмолакт производства Бровафарма, применяют сукам и кошкам для устранения симптомов ложной беременности (псевдобеременности) и прекращения лактации при отлучении щенков и котят.
Атоксил ВП
Атоксил ВП (Орисил-Фарм)

Ветеринарный препарат Атоксил ВП производства Орисил-Фарм, применяют с целью профилактики и в комплексе терапевтических мероприятий, как сорбент перорально крупному рогатому скоту, свиньям, собакам, кошкам, цыплятам-бройлерам при желудочно-кишечных заболеваниях с диарейным синдромом, гепатитах, интоксикациях, микотоксикозах.
ImmunoDol Cat
ImmunoDol Cat (Dolfos)

Ветеринарный препарат ImmunoDol Cat, производства Dolfos, применяют котам для укрепления иммунитета, также рекомендовано животным, переживающим стресс, независимо от возрастных особенностей или способа содержания. Назначают молодым кошкам для поддержания стабильной иммунной системы.